Stambog fra DKK

Dansk Kennel Klub udsteder – som den eneste FCI-anerkendte organisation i Danmark – stambøger i overensstemmelse med FCI’s internationale bestemmelser.

De fleste er ikke særlig interesserede i stamtavlen, men det er et vigtigt redskab, hvor med avleren kan udvælge raske hunde til avlen. Det er også vigtig at man får en kontrakt fra en anerkendt opdrætter, der sælger med DKK købskontrakt, så har man større sikkerhed.

F.eks. hvis hvalpen bliver syg og dør, inden for det første ½ år, skal opdrætter bevise, at den ikke led af en arvlig sygdom. Hvis opdrætter ikke kan det, har man ret til at få pengene retur. Hvis hvalpen bliver syg og dør, inden for de næste 1½ år, skal køberen bevise, at det var en arvlig sygdom og kan så få pengene retur. Man kan altså få penge retur, ved arvlige sygdomme inden for de første 2 år. Alt efter hvor alvorligt det er. Ved nogen fejl og mangler gives der også penge retur. Hvis det er skønhedsfejl/fejl der ikke betyder noget for hundens velfærd, gives der ikke penge retur. For fejl og mangler aftaler man med opdrætter hvad man man få (aldrig over ½ af købsprisen, så længe ikke hunden skal aflives (under dyreværnsloven/eller den er dø). Man kan altid få hjælp ved DKK, hvis man ikke kan blive enige, hvis man er medlem.

ᗰIᔕᔕY

ᑎOᗩᕼᑭOᒪᒪY

 

ᗩᒪᗷᗩ IᑌᒪIᗩ